⏳ Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden 🚚 Gratis verzending vanaf €99,- ❤️ Niet goed, geld terug

Tranquility - Review

Spring aan boord van het schip Tranquility en zet koers naar het paradijs! Maar pas op: in een wereld waar de dag makkelijk over gaat in de nacht verlies je het besef van tijd. Tijd die je hard nodig hebt om dat ene prachtige kleine eilandje te vinden om te kunnen wonen.

Doel van het spel

Op het schip Tranquility proberen jullie samen het enige bewoonbare eiland te vinden. De zee moet volledig gevuld worden met 36 eilandkaarten die vanaf de start tot de finish in de juiste volgorde moeten oplopen. Als het jullie lukt om voor het einde van het spel het bewoonbare eiland te vinden, winnen jullie het spel! Heb je het eiland nog niet gevonden voordat een van jullie geen kaarten meer tot zijn beschikking heeft, dan zijn jullie voor eeuwig gedoemd om op zee te blijven. Om het spel nog wat moeilijker te maken mogen jullie ook niet met elkaar overleggen.

Gameplay

Tranquility is een kaartspel voor 1-5 spelers vanaf 8 jaar. Vind je het leuk om op z’n tijd eens een spel alleen te spelen? Dan is dit spel zeer geschikt. In de spelregels staat uitgelegd hoe je het ook eenvoudig in je eentje kunt spelen.

ONS OORDEEL

Tranquility is een geweldig puzzelspel! Zelfs als je niet van de solo-boardgames bent, is Tranquility door de puzzel/Sudoku stijl, elegante design, eenvoudige opzet en simpele regels het overwegen waard.

In groepsvorm geeft het een totaal andere twist waardoor het zowel voor nieuwe als ervaren spelers een leuke uitdaging wordt. Het 'niet communiceren' aspect is vergelijkbaar met "The Mind", echter is hier minder tijdsdruk en worden fouten tussendoor minder snel afgestraft. Elk potje voelt als een nipte overwinning of verlies. 

Wel heb je te maken met weinig diversiteit van de gameplay, dus een paar potjes achter elkaar kan vervelen. Daarom is Tranquility een ideaal kaartspel om tussendoor op tafel te zetten of erbij te pakken tussen wat 'zwaardere' bordspellen.

CONCLUSIE

Pluspunten:

✅ Eenvoudige opzet, mooi design
✅ Snelle speelstijl
✅ Laagdrempelig voor nieuwe spelers
✅ Voldoende uitdaging voor ervaren spelers
✅ Elk potje is weer spannend of het gaat lukken!

Minpunten:

❌ Na een tijdje komt het herhaaldelijk over

Score:

★★★★☆ - Gameplay
★★ - Replay value
★★★ - Quality & artwork
★★★★★ - Setup & playability

★★★★☆ - Final score

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd