⏳ Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden 🚚 Gratis verzending vanaf €99,- ❤️ Niet goed, geld terug

Ticket to Ride Europe - Het spel voor de beginner!

Bijna iedereen is wel eens in aanmerking gekomen met de vervelende vertragingen van een treinreis. Dan is er een seinstoring, dan is er een wisselstoring... het houdt maar niet op! Dit is je kans om jouw kunsten te tonen en zo efficiënt mogelijk jouw treinen te plaatsen en zo je routes te behalen. 

Steeds vaker begon ik Ticket to Ride te zien, in de winkels maar ook online. Het wekte mijn interesse op, de bekende Europese kaart met daarin gekleurde blokjes die steden aan elkaar verbindt. Genoeg reden voor mij, om deze bordspel aan te schaffen.

Op de eerste beste zaterdag met 2 koppels, was het tijd om dit spel eens te testen. Allereerst wat ons opviel was het instapniveau. Deze was zo simpel, dat we gelijk snapten hoe het spel in elkaar zat. Doel is om je (geheime) routes te behalen. Je kan tijdens een buurt 1 verbinding maken, treinkaarten trekken, bestemmingskaarten trekken of een tunnel bouwen, as simple as that. 

Al snel genoeg kwamen we erachter dat je niet al te snel treintjes kon plaatsen. Dus ieder zijn/haar dilemma was: Ga ik stacken of ga ik z.s.m. mijn routes afronden. Ook merkten we op dat een aantal verbindingen cruciaal waren en dat je hiermee elkaar flink in de 'spoor' kon staan:). 

Tegen het einde lag ons treinverkeer bijna plat. De één kon de nieuwe bestemmingskaarten gemakkelijk afronden, de ander had geen enkel mogelijkheid om deze af te ronden en kreeg dus minpunten. Ook was er een slimme reisplanner die haar verbindingen van haar bestemmingskaarten combineerde en zo ook hiermee de langste verbinding had, wat haar weer extra punten heeft opgeleverd.

Al met al beviel dit spel ons goed, nu ruim anderhalf jaar verder is dit nog steeds onze favoriete bordspel. Instapniveau is laag, je kan elkaar lichtelijk belemmeren en het is een mix van strategie, keuzes en geluk hebben met treinkaarten.

Hierbij nog wat tips vanuit mijn kant:

  • Behoud altijd je lange route bestemmingskaart in het begin van het spel
  • Probeer de bestemmingskaarten te behouden die je uiteindelijk kan combineren en zo één lange trein kan creëren. (probeer dit te combineren met punt 1)
  • Maak gebruik van verbindingen waar je meer dan 2 vakjes hebt, dit levert meer punten per trein op
  • Mochten er cruciale verbinden zijn op jouw gepland route, claim deze verbindingen zo snel mogelijk
  • Vergeet niet om af en toe je tegenstanders het lastig te maken

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd