⏳ Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden 🚚 Gratis verzending vanaf €99,- ❤️ Niet goed, geld terug

Machi Koro - Hoe frusterend leuk een dobbelspel kan zijn!

Een gek blauw doosje met een cartoonachtig stadje. Dat was mijn allereerste indruk van Machi Koro. Kinderspel? Ja, dat zal haast wel moeten. Na op vele forums de hype van Machi Koro te zien, kon ik het niet helemaal plaatsen.  

Pas maanden later nam ik daadwerkelijk de moeite om verder te kijken dan de doos. Na een korte uitlegvideo snapte ik het spel. Super simpel concept: je dobbelt elke beurt, kan met je worpen inkomsten genereren en met deze inkomsten weer nieuwe gebouwen kopen voor meer inkomsten. Alleen wat was hier nou zo leuk aan, dit ben je toch na 2 potjes al zat?

Nou, ik zat er dus naast😅. Voor ik het wist was ik al 5 potjes verder en zeker niet van plan om te stoppen. Het stacken van al mijn cafeetjes en bij elke 3 zo gelukkig zijn als een kind op Kerstmis. Wat een kick geeft het weer elke keer als het juiste getal valt! Vol voldoening pak je het geld en zit je als trotse burgemeester te denken aan je volgende aankoop🤑.

Daar begint dan ook gelijk de uitdaging (en frustratie!) bij Machi Koro. Wat ga je in hemelsnaam kopen? Ga je weer een bakkerij kopen en je geld innen? Of ga je voor een stadion? Meer winst, maar hoe groot is nou de kans dat je een 6 gooit? Het geeft de grootste voldoening als je dan wél die 6 gooit, maar ook de grootste spijt als je dan geen stadion hebt gekocht. Aangezien alle worpen volledig op geluk gebaseerd zijn, kun je wel 2 rondes lang niks ontvangen en helemaal leeglopen📉. Terwijl je tegenstanders (natuurlijk!) de perfecte worpen hebben en vol glorie uitbreiden in hun stad, give me a break😒.

Machi Koro is een heerlijk vlot spel, dus mocht het een keertje niet meezitten, dan kun je er gelijk nog eentje (en nog eentje) spelen! Het verveelt niet snel en blijft altijd divers door de hoge geluksfactor. Ook al heb ik het gevoel dat mijn tegenstanders ALTIJD beter dobbelen dan ik, vind ik het toch een zeer vermakelijk spelletje om tussendoor te spelen. Kortom is Machi Koro een frusterend leuk spelletje voor iedereen😜.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd