⏳ Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden 🚚 Gratis verzending vanaf €99,- ❤️ Niet goed, geld terug

Beste gezelschapsspellen 2019

Benieuwd naar de beste gezelschapsspellen in 2019? Bekijk dan ons persoonlijke top 8 van 2019. In deze lijst vind je de leukste bordspellen die het meest op tafel kwamen en waarbij ervaren, maar ook niet ervaren spelers makkelijk kunnen aanschuiven! 

8. Droomhuis

top gezelschapsspellen 2019 - droomhuis
In Droomhuis mag je jouw eigen huis compleet ontwerpen en bouwen. In 12 rondes probeer je met verschillende kamers en accessoires de meeste punten te verkrijgen. Let wel op, die mooie zolder waar je een oogje op had, kan zomaar ingenomen worden door je buurman! Constant maak je lastige keuzes en moet je letten op wat andere spelers doen. Door de hoeveelheid combinaties die je kunt maken in je huis, kun je ook redelijk snel overschakelen naar een andere strategie. Dit zorgt ook voor een goede 'replay value' van Droomhuis. Een ideaal spel voor tussendoor met genoeg strategische keuzes! 

7. Cacao

Top gezelschapsspellen 2019 - Cacao
Cacao is een tactisch legspel waar je elke beurt de jungle vergroot. Degene die het meeste rendement uit de jungle haalt wanneer er alle tegels zijn gelegd, wint het spel. Cacao heeft geen ingewikkelde spelregels of mechanismes die je onder de knie moet krijgen. Je kunt er direct mee aan de slag en is dus ook ideaal om te spelen met nieuwe spelers. Door de verschillende kanten die je op kunt gaan en een constant veranderende bord, blijf je er erg lang zoet mee.  

6. Kingdomino

Top gezelschapspellen 2019 - kingdomino

Iedere speler heeft zijn eigen koninkrijk. Deze wil je uitbreiden met allerlei soorten gebieden zoals: korenvelden, weides, zeeën en nog veel meer. De tegels zijn genummerd, hogere nummers hebben meer waarde en kun je dus meer punten mee verdienen. Elke beurt kies je een tegel, echter kies je de tegel met het hoogste getal, dan ben je weer als laatste aan de beurt de volgende ronde. En dat is nou wat Kingdomino zo leuk maakt. Het spel is erg simpel, maar door steeds de keuze te maken of je eerder aan de beurt wilt of voor de meeste punten gaat blijft het spannend. Ook kun je overige koninkrijken erg dwars zitten met je keuzes. Dit maakt het natuurlijk extra leuk!   

5. Stenen Tijdperk

top gezelschapspellen 2019 - stenen tijdperk

Terug naar de simpele tijden? Iedere speler heeft een stam waarmee je goederen moet verzamelen, hutten bouwen, kinderen maken en uiteindelijk de meeste punten verzamelen. Vergeet niet, hoe groter de stam, des de meer voedsel je moet geven! Het Stenen Tijdperk is een strategisch 'worker placement' spel, waar veel strategie en geluk bij komt kijken. Je moet vaak ver vooruit plannen en je zetten op het juiste moment maken. Door de diversiteit in strategieën om te winnen, blijft het altijd een uitdagend spel. Ook de hoge mate van de geluksfactor, zorgt ervoor dat degene die voor staat, niet per definitie aan het winnen is.

4. Wingspan

top gezelschapspellen 2019 - wingspan

Wanneer je doos van Wingspan opent, kom je gelijk in het wereldje van prachtige vogels en zachte eitjes. Het materiaal is met veel zorg gemaakt en de illustraties zijn daadwerkelijk verbluffend. En dan mag je ook nog een dobbelen via een vogelhuisje! Elke speler breid zijn eigen territorium uit met een grote collectie aan verschillende vogelsoorten. Sommige vogels hebben bonussen, anderen leveren punten op. Zo kun je ook veel vogels combineren voor meer voordeel en punten. Elke speler is voornamelijk met zijn eigen collectie bezig en interactie met andere spelers is er niet veel. Alsnog blijft het uitdagend om elke keer het maximale uit je vogelcollectie te halen!

3. Imhotep

top gezelschapspellen 2019 - imhotep

Imhotep is een spel met veel interactie en weinig keuzes. Elke ronde voelt alsof je steeds te weinig zetten hebt. Dit zorgt ervoor dat je elke zet zorgvuldig moet uitvoeren. Of het nou bouwen van monumenten is, het vervoeren van goederen of speciale kaarten bemachtigen. Elke zet telt! Je kunt in Imhotep ook goed je tegenstander dwars zitten en dit eigenlijk ook wel moet doen om te winnen. Door de snelheid en hoeveelheid interactie is het keer op keer weer leuk om even Imhotep erbij te pakken. Vandaar een verdiende 3de plaats.

2. Rovers van de Noordzee

top gezelschapspellen 2019 - rovers van de noordzee

Plunderen, plunderen en nog eens plunderen! Wat is Rovers van de Noordzee toch een heerlijk barbaars spel. Ook al ga je voornamelijk met een stelletje vikingen de zee op om dorpen aan te vallen, vergis je niet hoe moeilijk dat wel niet kan zijn. Door het fantastisch uitgewerkte systeem, kun je niet zomaar de beste bemanning verzamelen en ongelimiteerd plunderen. Het vergt een diversiteit aan taken die je constant moet uitvoeren om de juiste goederen bij elkaar te sprokkelen en punten te verzamelen. Door de verschillende kleuren vikingen die je slechts op specifieke plekken kunt inzetten, moet je soms wel 2 zetten vooruit denken. De tactiek en interactie, maar vooral ook de diversiteit van Rover van de Noordzee blijft ons elke keer weer pakken.

1. Istanbul

top gezelschapspellen 2019 - istanbul

In Istanbul is er genoeg te doen. Koop wat goederen in, ga langs het paleis, een bezoekje aan de juwelier of even uitrusten bij de fontein. Genoeg acties die jij en je handelaren kunnen uitvoeren. Echter moet je wel steeds een handelaar achterlaten om een actie uit te voeren. Zo verspreid je langzamerhand al je handelaren om jouw taken uit te laten voeren. Je winkelwagen opwaarderen, gokken in het theehuis, familie bezoeken, verkopen op de grote markt of extra handelaren in dienst nemen. Er leiden meer routes naar de overwinning, want uiteindelijk wil je natuurlijk als eerste de meeste robijnen bemachtigen! Door de juiste balans van tactiek, geluk en interactie blijft Istanbul een vermakelijk spel om met elke leeftijdscategorie te spelen. Ook al ben je fanatiek of een beginneling, Istanbul blijft leuk!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd